Vergoedingen

Facturatie

De betaling van vergoedingen aan operatoren gebeurt in twee stappen:

  1. een voorschotfactuur gebaseerd op 50% op wat werd aangegeven voor het jaar x-1
  2. een afrekening na validatie van de jaardeclaratie van het jaar x

De voorschotfactuur voor 2016 en de afrekening voor 2015 worden opgenomen op één enkel document en worden gebaseerd op de gereviseerde jaardeclaratie voor het referentiejaar 2015.

VAL-I-PAC deelt u deze bedragen mee: hoe sneller u ons uw jaardeclaratie indient, hoe sneller wij u het bedrag kunnen meedelen …

 

• Voorschotfactuur:
Het bedrag van de voorschotfactuur bedraagt 50% van de hoeveelheden monomateriaal vermeld in de gereviseerde jaardeclaratie van het jaar x-1.

• Afrekening:
Het bedrag van de afrekening is gelijk aan het verschil tussen de hoeveelheden monomateriaal vermeld op de gecertificeerde jaardeclaratie van 2015 en het bedrag van de voorschotfactuur van het jaar 2015 (gebaseerd op de gereviseerde jaardeclaratie 2014. Op deze factuur staat ook de vergoeding voor de sorteerproeven die uitgevoerd zijn in het voorbije jaar en voor de certificaten die vorig jaar opgemaakt werden.

Belangrijk: Alleen de factuurbedragen meegedeeld door VAL-I-PAC worden in aanmerking genomen. Facturen verstuurd op initiatief van een operator worden niet aanvaard.

Aarzel niet om contact op te nemen met uw dossierbeheerder bij VAL-I-PAC voor meer informatie.