Valipac
Valipac
  NR 9 - FEBRUARI 2011
DE ELEKTRONISCHE NIEUWSBRIEF VAN VAL-I-PAC

ODO Plus doet haar blijde intrede!

Na meer dan een jaar van ontwikkeling en doorgedreven testen, treedt ODO Plus vanaf 1 februari in werking. ODO Plus is de nieuwe interface voor de communicatie tussen operatoren en VAL-I-PAC.
Ontdek in deze newsletter de belangrijkste wijzigingen in uw dagelijks beheer van het VAL-I-PAC-dossier. Wij helpen u graag op weg in deze toepassing.
Om een antwoord te geven op al uw andere praktische en technische vragen, staat er een gebruiksaanwijzing en een korte videohandleiding op de site zelf.

ODO Plus? Wat houdt dat in?
ODO Plus is een extranettoepassing die het beheer van de administratieve gegevens tussen de operatoren, de externe bureaus en VAL-I-PAC centraliseert.

In ODO Plus kunt u:

  • uw maand- en jaardeclaraties invullen of, indien nodig, wijzigen;
  • ingevulde declaraties raadplegen;
  • de controlerapporten van VAL-I-PAC en de externe kantoren raadplegen;
  • de rapporten van de sorteerproeven raadplegen en rechtstreeks de percentages voor een bepaalde referentieperiode bekijken;
  • de data van de geplande afspraken voor de verschillende controles en sorteerproeven inkijken.

Hoe begint u?
In eerste instantie heeft u toegang tot het programma via dezelfde inlogcodes die u gebruikt voor uw aanvragen voor premies in Mona Lisa Plus (gebruikersnaam + wachtwoord). Met deze gegevens kunt u dus beide toepassingen openen.

Vanaf 1 maart wordt Mona Lisa Plus gekoppeld aan het identificatiesysteem van ODO Plus. Vanaf dan kunt u ook via de elektronische identiteitskaartlezer toegang krijgen tot het programma. Om een optimale veiligheid te kunnen garanderen, raden we u aan om gebruik te maken van dit identificatiesysteem.
Als u deze optie kiest, zal uw netwerkbeheerder hiervoor waarschijnlijk een softwareprogramma op uw computer installeren.

PS : de operatoren die geen certificaten aanvragen en geen inlogcodes voor Mona Lisa Plus hebben, zullen een gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen.

Wanneer kan ik gebruikmaken van ODO Plus?
Iedere operator krijgt na ontvangst van zijn jaardeclaratie 2010 een e-mail met het webadres van deze toepassing en zijn inlogcodes.
Dat betekent dat zolang uw jaardeclaratie van 2010 niet is doorgegeven, u uw maanddeclaraties van 2011 niet kunt indienen.


Inhoud

Kon. Astridlaan 59 | 1780 Wemmel | + 32 2 456 83 10 | info@valipac.be | www.valipac.be
uitschrijven - privacy