Gerecycleerd plastic Overzicht in 3 vragen

Ontdek

Voordelen voor uw bedrijf en voor het milieu.

Transportverpakkingen zijn onmisbaar. Door ze correct te sorteren, zet u al een stap in de richting van de circulaire economie. Halverwege stoppen zou echt jammer zijn. Laat ons samen de recyclage ervan in Europa ontwikkelen door afzetmogelijkheden voor de gerecycleerde materialen te verzekeren.

Door te kiezen voor gerecycleerd plastic optimaliseert uw bedrijf zijn imago en geniet het een competitief voordeel.

Er bestaan heel wat misvattingen over gerecycleerd plastic. Maak het onderscheid tussen waarheid en leugen aan de hand van onderstaande vragen.

  1. Gerecycleerde plastics zijn niet meer recycleerbaar
  2. Plasticrecyclage biedt geen voordelen voor het milieu
  3. Gerecycleerd plastic is van minder goede kwaliteit
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Gerecycleerde plastics zijn niet meer recycleerbaar

Fout

Dankzij de nieuwe technologie zijn krimpfolies oneindig
recycleerbaar. Net als bij het recyclageproces van papier en karton volstaat het om tijdens elke cyclus een hoeveelheid nieuw materiaal toe te voegen.

Plasticrecyclage biedt geen voordelen voor het milieu

Fout

Door gerecycleerd plastic te gebruiken, draagt u bij aan de circulaire economie. Elke ton gerecycleerde plasticfolie voorkomt de productie van 3,03 ton CO2, wat overeenkomt met een vrachtwagenrit Brussel-Moskou.

Gerecycleerd plastic is van minder goede kwaliteit

Fout

De kwaliteit van gerecycleerd plastic hoeft niet onder te doen voor die van plastic. Dankzij de nieuwe technologie heeft het dezelfde kwaliteit als het nieuwe materiaal. Gerecycleerd plastic voldoet volledig aan de Europese normen voor ladingzekerheid.
(EUMOS 40509 gecertificeerd door ESTL).

Gerecycleerde transportverpakkingen, vandaag efficiënt, morgen onmisbaar.

Valipac en haar partners ontwikkelden de eerste circulaire krimpfolie gemaakt uit 50% afval van plasticfolie dat bij bedrijven werd opgehaald. Krimpfolie kan gebruikt worden als pallethoes, topvel of grondstofzak.

Daarnaast zullen onze partners in de loop van 2020 ook stretchfolie op de markt kunnen brengen die gemaakt is van minstens 25% gerecycleerd materiaal. Een andere innovatie waarop België trots mag zijn.

Gebruikt u nog geen gerecycleerde transportverpakkingen uit gerecycleerd plastic?

Wilt u tot de pioniers van de circulaire economie in België behoren door krimpfolie uit gerecycleerd materiaal te gebruiken? Neem dan contact op met uw gebruikelijke leverancier of met Valipac op 02/456 83 10 om de contactgegevens te verkrijgen van de leveranciers die dit type product aanbieden.

valipac.be