Over Valipac

Geschiedenis

Valipac werd in 1997 door de Belgische industrie opgericht om een collectief antwoord te bieden op de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid voor bedrijfsmatige verpakkingen. Wij zijn de eerste Europese organisatie die zich specifiek bezighoudt met bedrijfsmatige verpakkingen. Onze basisopdracht bestaat erin de recyclagepercentages te halen die onze klanten worden opgelegd voor de bedrijfsmatige verpakkingen die zij op de Belgische markt brengen.

 

Onze missie :

Samen werken aan een circulaire economie

Onze waarden

 • Betrouwbaar

  De professionaliteit van ons team en performante tools staan garant voor een kwaliteitsvolle dienstverlening. We verzamelen en verwerken gegevens op een vertrouwelijke manier en streven naar waarheidsgetrouwe data. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. We zijn transparant waar mogelijk.

 • Pragmatisch

  We passen ons systeem voortdurend aan om de beste resultaten te behalen op een zo efficiënt mogelijke manier maar met behoud van onze integriteit. We aarzelen niet om onze werkwijze in vraag te stellen en bij te sturen om onze ambities te realiseren.

 • Zorgzaam

  Al onze stakeholders en al onze medewerkers zijn belangrijk. Iedereen wordt gehoord en iedereen draagt bij. We zijn betrokken bij elkaar, we zijn zorgzaam voor elkaar. We erkennen en vertrouwen elkaar in een sfeer van bescheidenheid, eerlijkheid en wederzijds respect.

 • Innovatief

  We gaan actief op zoek naar bijkomende opportuniteiten die innovatie en toegevoegde waarde voor onze stakeholders inhouden. We voorzien daarvoor de nodige aandacht en middelen en moedigen ons team aan om out-of-the-box te denken. Ook bestaande processen krijgen voldoende aandacht en middelen met het oog op permanente verbetering.

Waarom zou je voor Valipac moeten werken?

Bij Valipac zijn we niet zomaar een bedrijf, we zijn een gepassioneerde gemeenschap die toegewijd is aan het maken van een positieve impact op onze planeet. Als toonaangevende speler in duurzame verpakkingen zijn we trots op onze essentiële rol in het opbouwen van een circulaire en verantwoordelijke economie.

Ons team van getalenteerde en toegewijde professionals belichaamt de kernwaarden die van Valipac een uitzonderlijke werkgever maken. Wij geloven in de kracht van innovatie en samenwerking om de complexe uitdagingen van verpakkingsafvalbeheer aan te pakken.

Werken bij Valipac betekent deel uitmaken van een dynamisch team dat gelooft in de kracht van positieve verandering. Elk lid van ons personeel speelt een cruciale rol in het bereiken van onze missie: het verminderen van de milieu-impact van verpakkingen door het bevorderen van hergebruik en recyclage.

We investeren in de professionele ontwikkeling van onze medewerkers en moedigen creativiteit en autonomie aan. Bij Valipac krijg je de kans om bij te dragen aan innovatieve projecten en samen te werken met experts uit de sector. Wij geloven dat elke stem telt en dat iedereen een bijdrage kan leveren aan een duurzamere toekomst.

Diversiteit en inclusie vormen de kern van onze bedrijfscultuur. Wij geloven dat een rijkdom aan verschillende perspectieven ons vermogen om innovatieve oplossingen te vinden versterkt. Bij Valipac wordt elke medewerker gerespecteerd en gewaardeerd om zijn of haar unieke vaardigheden.

Werken bij Valipac betekent niet alleen deel uitmaken van een gerenommeerd bedrijf, maar ook een drijvende kracht zijn achter verandering naar een duurzamere wereld. Als je onze passie voor innovatie, engagement en duurzaamheid deelt, werk dan samen met ons aan een positieve impact op het milieu.

De toekomst van verpakkingen gezien door onze collega’s