Valipac genomineerd voor de Belgian Business Awards for the Environment

21/01/2020

Het Verbond van Belgische Ondernemingen beloont onze inspanningen en die van onze partners door ons dossier te selecteren onder de 10 genomineerden voor de Belgian Business Awards for the Environment van de editie 2019-2020. 

Transportverpakkingen zo lang mogelijk in omloop houden om de circulariteit ervan te verbeteren. Dit is de uitdaging die Valipac en zijn partners zijn aangegaan met de eerste circulaire krimphoezen, gemaakt van 50% plastic afval afkomstig van de inzamelingen bij bedrijven. Deze hoezen beschikken over technische eigenschappen die gelijkwaardig zijn aan virgin materiaal en hebben de tests op transportveiligheid met succes doorstaan. Vandaag worden ze gebruikt door bedrijven als Wienerberger, Coeck, Olivier Bricks, Vandersanden en Saint-Gobain Autover.

Dankzij ons project hebben 40.000 ton plastic transportverpakkingen die op de Belgische markt worden gebracht, vandaag toegang tot de circulaire economie. Elke ton gerecycleerde plastic vermijdt de productie van 3,03 ton CO2.

Deze Awards zijn de ideale manier om aan dit nieuwe product bekendheid te geven en om bedrijven die goederen verpakken aan te moedigen het te gebruiken.