Nieuws

 • Valipac werft aan!

  16/09/2021

  Wil je graag in een hecht team samenwerken aan een circulaire economie? Werk jij graag met data om anderen te sensibiliseren beter te sorteren van afval in bedrijven? Dan ben jij diegene die we zoeken!

 • Valipac werft aan!

  10/05/2021

  Geloof je ook in de kracht van gegevens? Neem dan een kijkje in onze vacatures.

 • Plastic verpakkingen, in welke zak horen ze thuis?

  06/05/2021

  Sinds 1 april zijn de uitgebreide sorteerinstructies voor PMD ook van toepassing op bedrijven. Maar dat betekent niet dat je bedrijfsmatige verpakkingsfolies welkom zijn in de blauwe zak. Volg onze tips om je plastic verpakkingsafval correct te sorteren.

 • Verpakkingen duurzamer maken? Dat kan!

  01/03/2021

  De keuze voor een bepaald verpakkingsmateriaal of de samenstelling ervan beïnvloedt de hele recyclageketen. Door doordachte keuzes te maken bij het ontwikkelen of de aankoop van uw verpakkingen zorgt u ervoor dat deze doorheen de hele levenscyclus een minimale impact hebben.

  Lees meer
 • Bedrijfsmatige verpakkingen: eerste actieplan voor de Belgische industrie.

  06/12/2020

  Binnen Europa speelt België een voortrekkersrol door als enige Europese land een specifiek organisme voor het beheer van bedrijfsmatig verpakkingsafval (Valipac) te hebben, met specifieke wettelijke doelstellingen. De Belgische ondernemingen en het Platform Verpakkingen van het VBO, Beci, UWE en Voka ijveren actief voor de transitie naar meer circulaire bedrijfsmatige verpakkingen. Het is met het oog op een nog performanter Belgisch systeem dat het VBO en zijn sectorfederaties met Valipac een ambitieus actieplan hebben uitgewerkt. Het omvat concrete acties en specifieke doelstellingen om de belangrijkste uitdagingen van de circulariteit van bedrijfsmatige verpakkingen aan te gaan.

  Lees meer
 • Data On Waste Production by Valipac

  12/12/2019

  Op 26 november organiseerde Valipac haar eerste seminarie over de afvalproductie en de opvolging van de selectieve inzameling bij bedrijven. Zo’n 150 gasten uit de inzamelsector, de industrie en de overheid mochten in primeur de resultaten van 2018 ontdekken.

  Lees meer
 • De Greener Packaging Awards zijn uitgereikt

  27/10/2019

  Op woensdag 23 oktober zijn tijdens Empack/Packaging Innovations in Mechelen de Greener Packaging Awards uitgereikt. De Greener Packaging Awards zijn een gezamenlijk initiatief van Fost Plus en Valipac om duurzame innovaties op het vlak van huishoudeliijke en bedrijfsmatige verpakkingen in de kijker te zetten.

  Meer weten
 • Open Call 2019 Vlaanderen Circulair

  04/09/2019

  In de circulaire economie zijn er praters en doeners. Valipac en haar partners maken deel uit van deze tweede categorie en hebben net 3 projectaanvragen ingediend bij Vlaanderen Circulair na hun Open Call 2019. Samen met onze projectpartners willen we de waarde van gebruikt bedrijfsmatig verpakkingsafval zo hoog mogelijk houden, het gebruik van recyclaat stimuleren en het circulaire denken promoten.

  Meer weten
 • Memorandum van Valipac

  05/06/2019

  Dit is een feit: onze toekomst zal circulair zijn of niet. In de nasleep van de verkiezingen wenst Valipac de beleidsmakers enkele aanbevelingen te doen om deze uitdagingen aan te pakken.

  Lees meer
 • We give you the power to make a change!

  10/04/2019

  Vraag u niet langer af waarom u uw afval moet sorteren. Volg het advies van Valipac en doe het eenvoudigweg. Een blik op de nieuwe Valipac-campagne die u aanmoedigt om het sorteergedrag te veranderen.

  Lees meer
 • Een beloning voor duurzame verpakkingen

  18/03/2019

  Maakt duurzaamheid deel uit van de DNA van uw onderneming ? Ontwerpt u innoverende verpakkingen die milieuvriendelijk zijn? Neem dan deel aan de allereerste editie van de Get Smart (in) Packaging Awards. Een ideale gelegenheid om uw milieubewuste aanpak in de kijker te zetten!

  Lees meer